Ако се интересувате от Фън Шуй, трябва да прочетете тази статия, където

...
Ако се интересувате от Фън Шуй, трябва да прочетете тази статия, където
Коментари Харесай

Основните символи на Фън Шуй и значението им

Ако се интересувате от Фън Шуй, трябва да прочетете тази публикация, където ще ви кажем кои са главните му знаци. Те са предопределени, съгласно тази философия, да привлекат добра сила във вашия дом и всичко в живота ви да протича по най-хубавия метод.

Първо бихме желали да разберете две думи:
фън, което значи " вятър " шуй, което значи " вода ".
Ето и кои са главните знаци:

1. Жабата на парите

Както подсказва името ѝ, жабата на парите е директно обвързвана с благосъстоянието и просперитета в стопански смисъл. Според Фън Шуй този детайл съставлява природата и луната и притегля благосъстояние и шанс в дома или бизнеса, където се намира.

Фигурата е доста специфична. Състои се от жаба единствено с три крайници, застанала върху основа, цялостна с монети, които символизират потока от благосъстояние. Къде да я сложите? Важно е да се намира на входната врата на къщата, офиса или бизнеса.

2. Щастливата котка

Щастливата котка или Maneki-Neko е различен от главните знаци на Фън Шуй, който е обвързван с просперитета, шанса и парите. Поради това е доста евентуално да се намира на основния вход на бизнеса или покрай касата.

Вдигнатата ръка символизира очевиден апел за пари, до момента в който котката прогонва злите духове, които биха застрашили успеха, с помощта на способността си да вижда през нощта. Когато този знак е подложен вкъщи, най-добре е да се уверите, че повдигнатият му нокът е извърнат на югоизток, с цел да призове благосъстояние и да отбрани дома от заболявания.

3. Жеравите

Като цяло птиците се смятат за шанс в китайската просвета. Фън Шуй жеравите се считат за птицата на шанса, знак на достойнство и дългоденствие, обич и преданост, благополучие и здраве.

Можете да го поставите в картина или порцелан, като в идеалния случай съставлява бяло животно. Разположете го в южната част на къщата. Това е методът да привлечете мъдростта и щастието.

4. Слоновете

Друг от главните знаци на Фън Шуй са слоновете - животни, считани за мъдри, мощни и проспериращи. Те символизират шанса и разсъдъка, по тази причина фигурата им би трябвало да бъде ситуирана на високо място в дома. 

В допълнение, има още един детайл, който се откроява при слоновете, и това е, че би трябвало хоботите им да са ориентирани нагоре, тъй като по този начин биха привлекли късмет. По същия метод е належащо животното да гледа към вратата, с цел да пусне положителните сили вътре и да прогони негативните на открито.

5. Тиквата Wu-Lou

Във Фън Шуй Wu-Lou (тиквата) е заветен знак, обвързван с положителното здраве. В Китай се употребява и за предпазване на храна и медикаменти, защото е завършен като бутилка.

Тиквата ще се оправи с отрицателната сила, която е под формата на болест и неприятен шанс. С други думи, амулетът ще предотврати заболявания и гибел, злополуки и несгоди. За да се реализира това, се употребява по разнообразни способи: окачен в къщата или бизнеса, на гривна или като висулка.

6. Божури

Божурите са красиви цветя, които са високо ценени във Фън Шуй. Те имат доста духовно значение, обвързвано с обилие, благосъстояние, шанс и разцвет. Те са знак за благополучие, обич и женственост.

За да се възползвате от техния капацитет, би трябвало да изберете най-красивите цветя, до които имате достъп, да ги разпределите в няколко букета и да ги поставите във всеки от ъглите на къщата, във вази.

Така ще привлечете любовта и тя ще дойде за нула време. 
Съвет: Никога не ги оставяйте да изсъхнат.

7. Волът

Във Фън Шуй волът има значение, обвързвано със мощ, триумф и обилие, изключително за бизнеса. Това е животно, което се характеризира с това, че е доста работливо, тъй че е мощно почитано.

8. Рибата кои

Друг от главните знаци на Фън Шуй е рибата Кои, която е обвързвана с шанс и разцвет. Тези, които практикуват тази философия в домовете си, могат да имат аквариум с девет риби или повече, стига да е кратно на девет. Освен това е значимо най-малко една от рибите да е черна.

9. Лин Чи

Лин Чи е един от главните и най-мощни знаци във Фън Шуй. Това е фигура, която има глава на змей, тяло на кон и кожа с люспи на шаран.

Ще притегли защитна сила, положително здраве и разцвет. Твърди се, че ще пази дома от всякаква отрицателна сила и от зли духове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР